ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen aan Zee/De zesde dag

Belezen politici

2016 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

Uitgelezen is een live boekenprogramma i.s.m. Vooruit en De Morgen, met dank aan Sabam for Culture. Uitgelezen is reeds te gast op TAZ sinds 2007.
Het vaste panel bestaat uit FIEN SABBE, JOS GEYSELS en ANNA LUYTEN. Ze ontvangen elke dag twee gasten, een duo, die twee boeken bespreken en enkele boekentips prijsgeven. Het geheel wordt telkens opgeluisterd door muzikale gast JELLE VASTERSHAEGHE en een dagelijkse column van ERIK VLAMINCK. Op het einde is er een plezante boekentombola. Ben je niet bij de gelukkigen dan biedt de boekenstand van Boekhandel Corman soelaas!

Speciale gasten
John Crombez
Gwendolyn Rutten

Boeken op tafel            
Nora
Weerbare democratie

Colm Tóibín is journalist, redacteur, schrijver, essayist, toneelschrijver en dichter. Hij werd drie keer genomineerd voor de prestigeuze Booker Prize en won verschillende literaire prijzen. Zijn roman Nora is een ode aan zijn overleden moeder. Tegen de achtergrond van het conservatieve, katholieke Ierland van de jaren ’60 schildert hij het portret van een vrouw die, na het overlijden van haar man, haar leven opnieuw probeert vorm te geven.

In Weerbare democratie gaat Bastiaan Rijpkema op zoek naar de grenzen, bedreigingen, kansen en uitdagingen van de hedendaagse democratie. In het verlengde van de Amsterdamse staatsrechtsgeleerde George van den Bergh ontwikkelt hij een democratietheorie waarin het zelfcorrigerende vermogen - de mogelijkheid om besluiten terug te draaien - centraal staat: democratie als zelfcorrectie. Hiermee biedt hij een nieuw perspectief op democratie.

SP.A-voorzitter John Crombez en Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten zijn de speciale gasten.