ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Pura Vida

2016 Pura Vida
Muziek
cc De Grote Post

Put on your dancing shoes! Pura Vida dompelt je onder in een zomerse stemming met reggae van de bovenste plank. Deze achtkoppige band brengt unieke rootsreggae, gekruid met stemmen en klanken uit andere tijden en plaatsen, van dub en blues tot ska, dance en soul. Jamaica, here we come!

Onder leiding van bezieler en boegbeeld Bregt De Boever trok Pura Vida in 2008 met hun bonte mengelmoes richting Italië voor de prestigieuze Rototom European Reggae Contest. Ze wonnen er niet alleen de Benelux Prijs, ze tekenden er meteen ook voor de start van een straf verhaal. Met ondertussen vier lp’s en samenwerkingen met Jamaica’s leading men, Ashanti Roy (The Congos), Prince Alla en levende legende Lee ‘Scratch’ Perry. In maart 2016 verscheen hun laatste album: the SUPERAPE strikes Again.

Ter ere van hun tiende verjaardag brengen ze speciaal voor TAZ een best of-selectie. Het belooft een spetterend optreden te worden! Pura Vida, op vraag van en speciaal voor de TAZ-technici!

Vocals/percussie: Brecht De Boever.
Gitaar: Wouter Rosseel.
Orgel: Bos Debusscher.
Trombone: Pieter Denaeghel.
Sound engineer: Christoffer Lonneville.
Bas: Boris Perck.
Trompet: Sam Vandekerckhove.
Drums: Xan Albrecht.
Tourmanager: Maarten De Boever.

Vanaf 23u draait Jan Ducheyne plaatjes in het cultuurcafé van De Grote Post. Een immer verrassende muziekselectie van onze eigenste Monsieur Le Selecteur en zijn gasten. Tijdens het optreden doet hij er even het zwijgen toe, maar nadien vliegt hij er weer in tot de vroege uurtjes.