ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Knock Out

2016 Twijfel
Theater
cc De Grote Post

Een oude, sjofele man schuift met kleine pasjes door de straten van een provinciestad. Weinigen weten dat hij in betere tijden Europees bokskampioen was, een vedette, vriend van koningen en filmsterren. Nog minder weten ze dat hij jaren later de inzet zal worden van een vriendschap. Maar elke vriendschap heeft zijn prijs. Knock Out is een verhaal over een winnaar in de ring die in de touwen geslagen wordt door het leven, een verhaal ook over onverwoestbare vriendschap.

Na De conference, Iguanodons, De laatste hongerkunstenaar en het gelauwerde Guernica schrijft Jo Van Damme opnieuw een monoloog voor acteur Bob De Moor. Die bewijst keer op keer dat hij als geen ander zijn publiek weet te boeien.

‘Wij zien het tweespan De Moor-Van Damme het liefst bezig met een monoloog: dan zijn speler en schrijver op hun sterkst én scherpst.’ (Cobra.be)

Tekst: Jo Van Damme.
Spel/regie: Bob De Moor.
Productie: Twijfel vzw.
Techniek: Joost Coorevits.
Licht: Jaak Van de Velde.
Muziek: Steven De Bruyn.

Bob De Moor bracht in 1997 de Franse première van Olivetti 82 op de Theaterboot Imke C.,waar ook andere auteurs present tekenden én ook enkele nachtelijke ongenode gasten die er een stevig drankfestijn hielden.