ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Go March

2016 Go March
Muziek
cc De Grote Post

Go March, met onder meer toetsenist Hans De Prins (Broken Glass Heroes, Shun Club), drummer Antoni Foscez (Meuris, Statue) en gitarist Philipp Weies (Arno, Intergalactic Lovers) ontstond na een reeks jamsessies die resulteerden in hun debuutalbum ‘Go March’. Een elektronische post-rock screamer, iets als ‘Mogwai meets Kraftwerk’, maar wel met alle elementen van een nieuwe, frisse en hongerige band, grenzeloos uitdagend, catchy en abstract tegelijkertijd.

Go March zoeft langs de Lost Highway van David Lynch, met de bezwerende kracht van de herhalingen de roes van de volgehouden groove bewegen ze ergens tussen rock en elektronische muziek.

‘De stoofpot aan krautrockritmes en dansante gitaartjes levert een hypnotiserend aroma op, in ‘Lighthouse’ ontaardt een duel tussen gitaar/toetsen en drum in een waanzinnig dansende coda, die het geheel afkruidt met met wat postrock. Verbluffend.’ (Enola)

Gitarist Phillip Weies maakte in 2011 deel uit van de TAZ-band.

Drummer Antoni Foscez werd in datzelfde jaar Laureaat Jong Muziek met Statue.

Gitaar: Philipp Weies.
Synths: Hans De Prins.
Drums: Antoni Foscez.

Vanaf 23u draait Jan Ducheyne plaatjes in het cultuurcafé van De Grote Post. Een immer verrassende muziekselectie van onze eigenste Monsieur Le Selecteur en zijn gasten. Tijdens het optreden doet hij er even het zwijgen toe, maar nadien vliegt hij er weer in tot de vroege uurtjes.