ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Literair Matinee / Dag Zes

2014
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Literair Matinee staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ...

Interviewer van dienst is Carlos Alleene.
Hij presenteert sinds enkele jaren in Oostende het fel gesmaakte literair programma `Alleene bij Corman`. Alleene begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur bij het weekblad Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en tenslotte mediajournalist en publicist.

Auteur Ann De Craemer sluit af in opperste schoonheid.

Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo’s.
Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo.

Behalve romans schrijft Christophe Vekeman stukken voor De Morgen. Onder de titel Leven is werk zijn vele van de essays, reportages en interviews verzameld die hij in de loop der jaren in de krant publiceerde. Hij staat geregeld op literaire podia in Vlaanderen en Nederland en verzorgt elke week een boekenrubriek in Pompidou op Klara.

Over zichzelf zegt hij: "Ik voel me al heel mijn leven wat een outcast. Ik had altijd gedacht dat het aan mij lag of aan het leven zelf, maar in Texas ben ik erachter gekomen dat het wel degelijk aan België ligt. Ik denk werkelijk dat ik veel gelukkiger zou zijn mocht ik in Texas zijn geboren.

Met Marie is hij inmiddels aan zijn tiende boek toe. Het verhaal: gedurende twee jaren is het liefste meisje van de wereld, Marie, in het leven van ‘de dokter` geweest. Sinds zij er niet meer is, slijt hij zijn dagen in een toestand van rouw die van geen wijken wil weten.

"Een Shakespeariaans drama met de allures van een Quentin Tarantinofilm."(Cobra)

Interviewer: Carlos Alleene.
Column: Ann De Craemer.
Muzikaal Intermezzo: Jelle Vastershaeghe.