ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Graffiti aan Zee

Familiepark

2014 Jasta, Artkor
Workshop
Leopoldpark

Tom Vandenberghe, Stan Slabbinck, Sander Anseeuw en Ken De Prince - 2 oude en 2 jonge rotten uit de West-Vlaamse graffitiscene nemen u mee op een visuele reis door TAZ-land. Van Verfstift tot Spuitbus, het oppervlak en hun fantasie bepalen de toon. Het ene idee brengt het volgende en het daaropvolgende voort: Oostende, bereid je voor op een kleurensplash! Doe mee en kleur TAZ.

I love stiftn @TAZ#2014
Een witte wand wordt gedurende 10 dagen bewerkt met zwarte stiften om zo één grote tekening te creëren.
Jong en oud, ervaren en onervaren mogen hier aan meewerken. Overdag zal er voornamelijk door bezoekers getekend worden terwijl ‘s avonds  ervaren tekenaars en graffiti artiesten ook hun ding komen doen.
Er zijn stiften voorzien, al mag eigen materiaal uiteraard ook gebruikt worden.
Startschot wordt door niemand minder dan Raoul Servais gegeven

Raoul Servais wordt bijgetreden door Jamie Persyn en Stan Slabbinck, samen vormen ze het kunstenaarsduo  `JASTA` uit Brugge.
Ze volgden animatie aan het KASK in Gent, opgericht door Servais.
Jamie tekent momenteel de reeks van MUSTI. Net zoals Stan is ook Jamie graffitikunstenaar.

Een concept van ARTKOR

Spuitbussen@TAZ
Tien panelen voor geïnviteerde graffitiwriters worden verspreid opgesteld in het Leopoldpark en vormen zo een soort openlucht graffitimuseum, een graffitiwandeling doorheen het park.

Op 1/08 komt Pete uit Ronse
op 2/08 Timon uit Ieper - wereldberoemd in Oostende dankzij zijn fotorealistische meeuwen op de Baelskaai.
Worden ook verwacht: Mata (ook uit Ronse) en Klaas (Zirme) (Stiftenman 2), 2 verrassingen en Stan (STS), Ken (Prince) en Sander (Stein).

De Velodroom komt 10 dagen naar de kiosk: een legale muur voor alle spuitlustigen- bring your own paint en vergeet er geen foto van te nemen, kans is groot dat de dag erop alweer een ander werk verschijnt.