ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Ghost Road

Muziektheater / Ontroerend Goed kiest

2014 LOD, Cie Artara
Theater
cc De Grote Post

Een oude dame is alleen op scene. Ze is een van de zeldzame bewoners van een stad in het midden van de woestijn. Ze is op zoek naar redenen die haar ertoe brengen om deze eenzaamheid te overleven. Is ze achtergelaten door een gemeenschap die gedwongen was te vluchten? Of heeft ze zichzelf tot haar eenzaamheid veroordeeld?

Het is een reis langs bijna ontvolkte steden, leegstaande panden en roestige benzinestations in Californië, Arizona en Nevada die Murgia en Pauwels inspireerde tot deze creatie: een initiatiereis, een queeste, een vlucht.

“Die stille spooksteden en de excentrieke achterblijvers bleven me aan de ribben kleven. Hoe konden ze overleven bovenop een economisch massagraf aangericht door het Amerikaanse kapitalisme?” (Fabrice Murgia)

"De toeschouwer gaat met De Muynck mee op reis en ondergaat op sensationele wijze de leegte van het Amerikaanse westen (…) Viviane De Muynck bereikt met haar stem een intense verstilling. (NRC Handelsblad *****)

“Operazangeres Jacqueline Van Quaille is misschien wel de grootste revelatie van Ghost Road.” (Theaterkrant ****)

Acteur/regisseur Fabrice Murgia (°1983) wordt nu al beschouwd als een van de belangrijkste theatermakers van Wallonië. Als jongste ‘artiste associé` aan het Théâtre National maakt hij indringende voorstellingen. Zijn multimediale aanpak en cinematografische beeldtaal verleidt, verwart en ontregelt.
Dominique Pauwels componeert voor tv, (muziek) theater, film en publiciteit … Sinds 2004 is hij componist in residentie bij LOD.

Enkele publieksreacties: "Fantastische prestatie van Viviane De Muynck. Een ingetogen maar toch zeer aangrijpende voorstelling." / "Ontroerend mooie en sterke voorstelling , grote klasse." / "Prachtige voorstelling. Alles klopte: tekst, film, muziek, belichting, ... enerzijds ingetogen en anderzijds de ontploffing nabij." / "Wat een warme en ontroerende voorstelling met twee prachtige vrouwen op het podium."

Tekst/Regie: Fabrice Murgia. 
Muziek/Audio-installatie: Dominique Pauwels.
Artistieke samenwerking: Jos Verbist.
Actrice:
Viviane De Myunck.
Zangeres: Jacqueline Van Quaille.
Filmregie: Benoit Dervaux.
Video: Giacinto Caponio, Benoit Dervaux.
Lichtontwerp: Giacinto Caponio.
Research: Virginie Demilier.
Productie: LOD muziektheater & Cie Artara.
Coproductie: Théâtre National - Bruxelles, Le Manège Mons, Theater Antigone, Le Maillon Strasbourg, Hippodrome Douai, Rotterdamse Schouwburg.
Met dank aan: Travis Preston, Dorothy O`Donnell, Herb Robbins, Walt, Alma Har`el, Goat Breker, Scrappy, Christian Lasserre, Dave Alexander (www.legendsofamerica.com), Frédérique de Montblanc, Odile Filiatre, Pierre Marianne O`Donnell, Tim Powers, Larry Kraus, Al Larrin, Ray - NancyTreasure - Marta Beckett - Dorran Forgy (alias Red) - Richard Regnell.

Er wordt gerookt tijdens de voorstelling.