ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Josette (4+)

Famieliepark

2013 Theater Froe Froe
Kindervoorstelling
cc De Grote Post

Traditiegetrouw huist Het Familiepark in het Leopoldpark! Het meetingpoint torent opnieuw hoog op de heuvel en eromheen ontplooit zich een feeëriek meetingpoint met de prachtige woonwagen van Alles loopt op rolletjes. Er is een retroterras, een picknickweide, een rustig plekje voor baby`s (met microgolf, pamperkussen ...).

Elke dag wordt deze plek een fantastische plek voor groot en klein. Met Mout Uyttersprot en Sébastien Dewaele (Alles loopt op rolletjes) als gastheren mag je je aan veelverwachten!

 

Elke ochtend klopt Josette op de slaapkamerdeur van haar ouders. Ooit lagen mama en papa samen in bed, voldaan van worst en wijn en poppenkastbezoek. Nu niet meer. Papa en Mama wonen elk in hun huis en Josette in allebei. Over Josette die keigraag danseres wil worden, over soep maken, autorijden, varkens en vooral poezen, maar ook over mama die prachtige versjes verzint en papa die een babysit wil.

"Die kleine, roze ballerina met dat veel te grote eierhoofd, de feilloze manier waarop alle media worden ingezet en de complexloze manier waarop dat allemaal op scene wordt gebracht: het maakt deze Josette toch een beetje onweerstaanbaar." (De Morgen)

Josette is geïnspireerd op vier kinderverhalen die Eugène Ionesco (1909-1994) ooit voor zijn dochter schreef.
Een theaterclip of `tictac` op speed met poppen, spel, dans en weinig woorden. Ionesco zou deze voorstelling de max vinden, grappig absurd en schoon. Een voorstelling voor jong en oud.

Met: Marianne Loots, Maarten Bosmans, Anastassya Savitsky.
Livemuziek: Elko Blijweert.
Regie: Marc Maillard.
Componist: Elko Blijweert.
Bewegingscoach: Jan Martens.