ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Hardgekookt. Dag Zeven

Literatuur mét een eitje!

2013
Literatuur
cc De Grote Post

Tijdens Hardgekookt staat telkens één auteur centraal, hij leest voor, vertelt, weidt uit ..., Bernard Dewulf sluit af in opperste schoonheid.
Interviewer van dienst is Carlos Alleene die sinds enkele jaren het literaire programma Alleene bij Corman bij Vrijstaat O. presenteert. Hij begon zijn journalistieke carrière bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Nadien was hij chef cultuur Spectator, literair criticus Het Volk, GPD-medewerker (Gemeenschappelijke Persdienst, Den Haag) en ten slotte mediajournalist.
Jelle Vastershaeghe - veelzijdig allround pianist en geprezen improvisatietalent - brengt muzikale intermezzo`s én `De Helden aan Zee` laten van zich horen. Laat je vergasten op een fijn ochtendlijk (telkens om 10u30) literair intermezzo, met koffie én een eitje

Griet Op de Beeck werkte van 1994 tot 2004 als dramaturge voor het Antwerpse Monty, Compagnie De Koe en het Toneelhuis.
In 2004 maakte ze een professionele bocht en werd ze journalist bij HUMO, sinds 2008 schrijft ze wekelijks een column in De Morgen en maakt ze interviews en reportages voor de krant. 

Onlangs publiceerde ze haar debuutroman Vele hemels boven de zevende.
Een roman die het verhaal vertelt van vijf mensen die overeind proberen te blijven in dit lastige en prachtige leven.
Tom Lanoye noemt haar alvast een hartverwarmende niet te missen nieuwe stem.

"Vele hemels boven de zevende wordt ook een film, geregisseerd door de prachtige Jan Matthys dan nog wel, de man achter onder meer Quiz me quick, De smaak van de keyser en het nog op komst zijnde In Vlaamse velden.
Samen met hem maak ik het scenario. Soms is het leven opeens op zijn mooist." (Griet Op de Beeck)

Maarten van der Graaf: auteur.