ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Vinz / Falling Man / Caspar Brotzmann Massaker

BXL Minuit

2011 Falling Man, Caspar Brötzmann Massaker
Muziek
Station

Deze concerten kaderen in het luik E40:(cultuur)snelweg Brussel - Oostende

Les Ateliers Claus vierden net hun vijfde verjaardag. En voor de tweede keer al zijn ze te gast op TAZ, met BXL MINUIT. Een festivalletje in het festival, dat zich elk jaar verder ontwikkelt.
Les Ateliers Claus is en blijft in de eerste plaats een artistieke werkplaats.
BXL MINUIT is een weerslag van ontmoetingen/ vriendschappen met Brusselse en internationale artiesten. 

Vinz
De Brusselse Bob Dylan

Misschien vindt hij het flauw, of vervelend. Feit is dat Vinz al vele jaren door de Brusselse downtown zwerft, gewapend met enkel zijn gitaar, en een reeks ijzersterke songs. Hij toont zich ontwapenend kwetsbaar, maar staat tegelijk heel stevig in zijn schoenen. Vaak vanuit een origineel perspectief toont hij zich als een meester-verteller. Als jonge gast `gedetermineerd` door Joy Division is hij een Oude Ziel, zonder echter depri te worden. Met Raf Keunen (score Rundskop) aan de piano.

Falling Man
Les Stooges à la Flamande

Falling Man knaagt aan de tenen van het goed fatsoen. Falling Man briest, hoest en snijdt flarden waanzin uit de lucht. Vervaarlijk buitelend in een storm van gekartelde gitaren, afgemeten drums en dreigend gegrom. Math Rock voor mensen die niet van wiskunde houden, Trash voor lieden die hun afval keurig sorteren. En eigenlijk niets van dit alles: gewoon muziek die het kind met het badwater weggooit, waarna de band het kind weer oppakt en liefdevol aan de borst drukt terwijl de zanger het badwater opdrinkt.

Caspar Brotzmann Massaker
Zwarte Folklore

"Dit is een kroon op ons werk. Als we na 25 jaar passioneel muziek beluisteren. de soundtrack voor onze begrafenis zouden moeten kiezen, dan kiezen we zonder twijfel deze Jimmy Hendrickx van de 21e eeuw!" (dixit Frans Claus).
Monumentaal, plastisch, celebraal, ritueel, goddelijk en duivels, oorverdovend! Caspar Brötzman staat scherper dan ooit. Demonische teksten en een orkaan van gitaargeluid zuigen je mee in deze uiterst irrationele ervaring.