ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

UItgelezen/De derde dag

2011 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
Zeeheldenplein

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen, een levendig boekenprogramma voor en door lezers, waarbij Bekende Vlamingen zich outen over hun literaire voorkeuren. Het vaste panel bestaat vanouds uit Fien Sabbe (moderator), Jos Geysels (voorzitter VFL, Minister van Staat) en Anna Luyten (journaliste De Morgen, Vrij Nederland). Dit panel ontvangt elke dag speciale gasten, samen houden ze twee boeken tegen het daglicht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans een lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

Marc Didden schrijft tijdens het festival elke dag een column voor Uitgelezen aan Zee, die je de dag erop kan lezen in De Morgen, op onze website en in de dagkrant.

Speciale gasten:
Phara De Aguirre: tv-icoon (Terzake, Phara,  Zeven dagen jong)
Jean Paul Van Bendeghem:
hoogleraar logica/wetenschapsfilosofie
Intermezzo Jong Muziek: Paper Fox: muzikante
Muzikaal slotstuk: Lady Angelina: Antwerpse muzieknomade

Hartslag: Julian Barnes

De zeer uiteenlopende verhalen uit Hartslag (Pulse) zijn afgestemd op ritmes van het lichaam, van liefde en seks, ziekte en dood, de hartenklop van het leven. Julian Barnes (Flaubert`s Parrot, Arthur & George) is de enige auteur die zowel de Prix Médicis als de Prix Fémina won. Hij werd drie keer geshortlist voor de Man Booker Prize en werd recent bekroond met de prestigieuze David Cohen Prize for Literature.

De waarheid van Marie: Jean-Philippe Toussaint

De Waarheid omtrent Marie bewijst de kracht van de verbeelding.” (Literatuurlog) 
De verteller verhaalt over zijn voormalige geliefde Marie‚ die zijn hulp inroept als haar nieuwe minnaar onverwacht is gestorven. Toussaint legt de absurditeit en de tragiek van het leven op een humoristische, soms bijna afstsandelijke wijze bloot.