ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

The Crappy Mini Band & Microdot

BXL Minuit

2011 The Crappy Mini Band, Microdot
Muziek
Station

Deze concerten kaderen in het luik E40:(cultuur)snelweg Brussel - Oostende

Les Ateliers Claus vierden net hun vijfde verjaardag. En voor de tweede keer al zijn ze te gast op TAZ, met BXL MINUIT. Een festivalletje in het festival, dat zich elk jaar verder ontwikkelt.
Les Ateliers Claus is en blijft in de eerste plaats een artistieke werkplaats.
BXL MINUIT is een weerslag van ontmoetingen/ vriendschappen met Brusselse en internationale artiesten.

The Crappy Mini Band + Drawings by Wim Lots
Eclectische Improvisatie / Concrete MuziekĀ 

Zowel The Crappy Mini Band als Going (zie Bxl Minuit 3) komen voort uit een Brusselse `pool` van muzikanten; een internationaal gezelschap dat mekaar leerde kennen op het Koninklijk Jazz Concervatorium van Den Haag. Via verschillende residenties hebben deze muzikanten de groei en evolutie van Les Ateliers Claus mee bepaald.

Wim Lots (zie Tochtgat en Eric Thielemans) wist Les Ateliers Claus met zijn schetsboek op slag te overtuigen. Op de muziek van The Crappy Mini Band doet hij via grootbeeldprojectie aan live drawing. Spannend!

Microdot (vervangt Cheresse)

Eerder werd aangekondigd dat de band Cheresse gesplit was en vervangen werd door Tip Toe Topic. Door een vergissing in data kan Tip Toe Topic helaas niet aanwezig zijn en wordt op hun beurt vervangen door Microdot.

Het postmoderne jazzduo Microdot werd gevormd door twee leden van het legendarische Tuxedomoon uit San Francisco (VS).

Luc Van Lieshout bepaalt het typische trompetgeluid, Bruce Geduldig is de arty gentleman met de allures van Fred Astaire.