ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Embracing Franki / Tochtgat

BXL Minuit

2011 Tochtgat, Embracing Franki
Muziek
Station

Deze concerten kaderen in het luik E40:(cultuur)snelweg Brussel - Oostende

Les Ateliers Claus vierden net hun vijfde verjaardag. En voor de tweede keer al zijn ze te gast op TAZ, met BXL MINUIT. Een festivalletje in het festival, dat zich elk jaar verder ontwikkelt.
Les Ateliers Claus is en blijft in de eerste plaats een artistieke werkplaats.
BXL MINUIT is een weerslag van ontmoetingen/ vriendschappen met Brusselse en internationale artiesten.

Embracing Franki

Embracing Franki is chansonnier en popcrooner, in de traditie van Jaques Brel en Gavin Friday (en een beetje de `Boy George` van Gent). Hij is de enige Belg die al opnam in de Zweedse - Abba - Polar Studio`s. Charmant en met flair, dramatisch maar hoopgevend, verlegen podiumbeest, met een stem uit de duizend! 

Tochtgat
Rob De Nijs meets Suicide 

Tochtig, geluidswinkel, anaal loog je, poeziek, vilbeluik, anderlechtse ondergrond, stadswandeling, boomhut, leidersfiguur, gluurder, egotripje naar de andere kant van het bestaan, vinyl, spetterbeats, basslawine, dub, woordsmederij, ijsspin, blonde dood, hartgrondig, hartstochtig, gatenvullerij, kruis en de bestuiving, christus koning, wijkfeest, eightiesverdriet, PIL, Suicide, gamelan, het werd zomer, verkavelingsblues, putgrond, lopende neus, stuk verdriet, eeuwige regen, Jacques Brel, stemmige minaretten, harpijen, wolkbreuk, bakskes, echo en delay, reverberatie, groot bakkes, alles is wereldmuziek, hiphop stopt nooit.

Joost Schouppe: stem.
Raphael Absolonne: gitaar.
Wim Lots: dub