ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Wisper

2004
Workshop

Straattheater is een vorm van theater die meestal wordt geassocieerd met halfslag jongleurs en kunstenmakers. Dat het ook anders kan, zullen onze straattheaterartiesten gedurende de festivalweek bewijzen. Sommige voorstellingen zijn echte (soms spectaculaire) theaterstukken op straat. Oordeel zelf! Zij duiken op verschillende plaatsen in de stad op maar de vaste stek blijft het Wapenplein.

WISPER vzw, opgericht in 1982 en actief in heel Vlaanderen, is erkend en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, als `instelling voor volksontwikkelingswerk met volwassenen`, doet aan `actieve kunsteducatie`, het leren van, over en met de kunsten via actieve werkvormen en wil mensen en groepen in contact brengen met theater, muziek, dans en beeldende kunst.

WISPER vzw organiseert i.s.m. TaZ... 

Een cursus straattheater
Een act maken gecoacht door Mike Van Alfen en uitproberen tijdens het festival onder begeleiding van Eva De Mulder voor spelers met basiservaring.
Mike Van Alfen studeerde aan de Theaterschool Amsterdam, afdeling mime, waar hij ook docent is geweest. Hij is acteur bij diverse producties (vooral mime en beweging). Eva De Mulder is regisseur en theaterdocent bij Wisper vzw.

Data, plaats en uren: van maandag 19 juli tot vrijdag 23 juli in cursusruimte Wisper in Kessel-Lo, telkens van 19u-22u (zonder overnachting) en van maandag 2 tot zondagochtend 8 augustus op het festival in Oostende (met overnachting).

Een cursus straatmuzikanten `fanfare der zotheid`
We zoeken muzikanten en/of zangers die een fanfare willen vormen, die willen experimenteren met straatmuziek, en die voldoende lef hebben om interactie met het publiek aan te gaan.
We besteden eerst aandacht aan het muzikale aspect: hoe maken we een interessante mix van de ritmes met de harmonie van de blazers. De fanfare moet vooral goede muziek brengen, ze moet `swingen`. Onze fanfare is ook een beetje `zot`. Ze brengt spektakel en amusement in de straten. We zoeken dus naar manieren om onze muziek ook theatraal en visueel tot zijn recht te laten komen.
De fanfare trekt rond op het midzomerfestival in Oostende waar ze de straten en pleinen onveilig maken.
Komt dat zien! En vooral… Doe mee!
Data: van dinsdag 3 tot zondagochtend 8 augustus 2004.
Plaats: op Theater aan Zee in Oostende voor inschrijvingen en meer inlichtingen Wisper vzw, Diestsesteenweg 104 te 3010 Leuven, tel 016/25 16 21, info@wisper.be zie ook www.wisper.be