ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Thé Lau

Exclusief

2012
Muziek
Café Koer 3


Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

Exclusief! Thé Lau solo!
 

Thé Lau is momenteel op tournee met The Scene, maar maakt graag een ommetje naar Oostende, omdat Braakland/ZheBilding zo zot is van hem én zijn nummer Waar mensen Wonen.

Hij vertrekt vanuit de improvisatie. De opening staat vast, het slot staat vast, verder vrijwel niets. Zoals in het leven zelf. Iemand uit het publiek roept, "Thé, doe die song nog eens een keer. Die hoor ik graag." Met graagte zal hij die spelen. Ongedwongen spelen. Dat is wat hij voor ogen heeft. Samen met Alan McLachlan, gitarist bij The Scene en ooit bij The Damned, ter plekke besluiten welk lied ze zullen doen, spoken word of niet, misschien zelfs een grap hier en daar, wie weet. Lab on stage. Hoe meer interactie met het publiek, hoe beter. Applausmeter mee, bij wijze van spreken.

Thé Lau: zang, gitaar, toetsen
Alan mc Lachlan: gitaar, mandola, bas, toetsen, percussie