ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Liesa van der Aa / Bert Kruismans / Mystery guest Sioen

Sabam inviteert

2012
Muziek
Café Koer 3

SABAM INVITEERT!

TAZ en SABAM hadden al een relatie: Sabam int namelijk auteursrechten voor de voorstellingen en concerten op TAZ en zorgt ervoor dat die bij de artiesten terechtkomen. Een meerwaarde voor de artiesten, het geeft hen mede ruimte om te blijven creëren, een bekommernis die TAZ nauw aan het hart ligt, des te meer voor de jonge makers.

De TAZ-SABAM relatie wordt deze zomer verder uitgediept met de TAZ-SABAM jongtheaterschrijfprijs. Een jonge theaterauteur wordt gelauwerd met deze prijs.

Deze zomer duiken Maarten Ketels en Het Huis van Afgevaardigden Oostende in voor een eerste aanzet op basis van hun ervaringen. Vorig jaar schreef Maud Vanhauwaert een tekst, deze zomer in première: Op het eerste licht/Op het eerste zicht.

Wie editie 2013 zal verblijden met zijn of haar pennenvruchten maakt Johan Verminnen - muzikant/kunstenaar en gedelegeerd bestuur van Sabam - bekend op deze TAZ-Sabam-avond.

 

LIESA VAN DER AA

Liesa van der Aa (Jong Muziek TAZ#2007) bracht onlangs haar langverwachte debuutplaat Troops - opgenomen in de studio van Einstürzende Neubauten in Berlijn - uit. Zowat alles op het album werd gecomponeerd en ingespeeld door Liesa zelf. Ze gebruikt haar viool als percussie-instrument, trompet, orkest, basgitaar of gewoon om pure noise te produceren. Troops, een groots klankuniversum, een lofzang aan een verloren revolutie en liefde.

"Troops: een wonderlijk debuut dat je overrompelt als een koortsdroom." (De Morgen)

BERT KRUISMANS

Wie beter dan Bert Kruismans om tussen het optreden van Liesa en Sioen de zaal op te warmen! Als standupcomedian behoort hij tot de absolute top van Vlaanderen, in 2009 stak hij zelfs als eerste Vlaamse humorist de taalgrens over met een Franstalige show La Flandre pour les nuls! In 2011 en 2012 was hij op rondreis door Vlaanderen en Nederland met zijn nieuwe show Geen Gezeik, Iedereen Rijk!.

SIOEN

We zijn verheugd Sioen als afsluiter te mogen aankondigen. Voorheen ingetogen achter de piano, nu als explosieve frontman met statief en microfoon, en af en toe zelfs met gitaar.