ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Debat I

Bato Congo

2012
Rand
KC Vrijstaat O / De Droge Coo

Voor Bato Congo gaat TAZ een samenwerking aan met KVS, 11.11.11 en VAIS (Vlaams Agentschap voor Internationale Samenwerking).

In dit project staat het belang van cultuur voor duurzame ontwikkeling centraal. Naast enkele producties uit Congo is er de ontmoeting met Congolese artiesten in een ontspannen en aangename sfeer van concerten, expo`s, salon- en nagesprekken, kinderateliers, workshops en zelfs een voetbalmatch.
Twee debatten over het belang van cultuur voor duurzame ontwikkeling ruggensteunen dit programma, dat mee georganiseerd wers door de Oostendse dynamische Noord-Zuidgroeperingen. Twee Congolese bloggers rapporteren iedere dag over Bato Congo en de relaties tussen Kinshasa en Oostende in de TAZette.

Wat brengt de artistieke wereld en ontwikkelingswereld samen? Wat betekent cultuur in een stad als Kinshasa?

Enkele `Bato Congo`-kunstenaars reflecteren, samen met de organisatoren en academici, over de mogelijke aanbevelingen voor het beleid. Een debat onder leiding van Ann Olaerts (voormalig directeur VTI, kabinetsmedewerker onderwijs) met Papy Mbwiti, Patrick Mudekereza, Paul Kerstens (KVS), Filip De Boeck (KUL) en Suzanne Hoogewijs (11.11.11 Kinshasa).