ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

BRIK

Exclusief

2012 De Kift
Muziek
Café Koer 3

Het mag al duidelijk zijn: taz#2012 is een ware kruisbestuiving met diverse disciplines, leeftijden, genres, locaties … ook binnen het muziekprogramma, de selectie van braakland/zhebilding geflankeerd door jong muziek.

Fanfare-funk-folk door de kift naast instrumentale tovenarijen bij minstegeringste en wagon, filmische concepten (Berlijn, Lonesome no more) en klassebakken als Aroma di amore en Luc van Acker.

Ook binnen het jongmuziekparcours gaat het van singer-song en electronica, naar een poëtische en beeldende insteek tot klassiek en buskermusic ... iemand van hen gaat alvast naar huis met de taz-knackfocus Jongmuziekprijs.

a vous le choix!

De Kift, unieke fanfare-folk-punk-formatie staat erom bekend verborgen tekstuele parels uit de wereldliteratuur te verknippen en tot teksten voor hun albums te smeden. Ook op hun laatste album Brik lonkten ze naar literaire grootstemmen als Edgar Allen Poe, Werner Schwab, Jack Kerouac, Lucebert en Jan Arends.

Brik is een onbesuisde woestijnrit, een eigenzinnige universum, een gelukskruistocht van hier tot aan Rio de Janeiro. Brik is ook de naam van het `draaidrumstel` dat De Kift bouwde. Een duivels draaiorgel opgetrokken uit schroot en oud ijzer, piepend en huilend als een mank vliegwiel.

Exclusief voor België reist Brik, het orgel mee naar TAZ!

Ferry Heijne: compositie, zang, trombone, trompet, gitaar
An Heijne, Han Hulscher: trompet
Patrick Vorian: trombone, tuba
Mathijs Houwink: bas
Wim ter Weele: drums
Pim Heijne: gitaar
Marco Heijne: zang, samples