ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Solodag

TAZ talk

2006
Theater - Creatie voor TaZ
ART residence Beau-Site

Voor wie even uit de zon wil, weg van het strand en de drukte, en een stevige literaire performance wel kan smaken, heeft Theater Aan Zee de ideale formule. Net als vorig jaar kan u op het festival genieten van een dagelijkse literaire matinee in galerie Beau-site aan de zeedijk.
TAZ Talk neemt u mee op ontdekkingstocht naar de stormachtige verhouding tussen woord en podium. Het programma, samengesteld door Ontroerend Goed, omvat dichters, romanciers, muzikanten, columnisten en all-round performers.
Elke dag krijgt u een originele confrontatie, live creatie of een indrukwekkende demonstratie van de kracht van het woord.

Dimitri Verhulst is één van de mooie jonge honden van de Vlaamse literatuur. En een durver: hij liet zich opsluiten in een asielcentrum en schreef daarover de roman ‘Problemski hotel’. Met zijn theaterstuk ‘Aalst’ kwam hij midden in een controverse rond feit en fictie op het podium. Zijn bewerking van Lorca, Yerma vraagt een toefeling’, in een regie van Marijke Pinoy, is hier te zien op Theater Aan Zee.

Voor TAZ Talk trekt hij alle andere registers open, van kortverhalen, tot romanfragmenten en gedichten.