ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Les Vedettes (BE)

Hiphop

2009 Les Vedettes
Muziek
Café Koer 2

Onder het motto `cultuur kent geen grenzen` stellen centrale gasten Jan Goossens en Arno Hintjes het programma van TAZ#2009 samen.

Een knotsgekke groep pseudo-Belgische majorettes. Witte laarsjes, een rood kleedje en een majorettenstok: de droom van elk klein meisje... die voor hen in 2005 in vervulling gaat. Hun eerste show kent een enorm succes. Ze treden op tijdens Les Tombées de la Nuit, in Brussel, Palais de Tokyo in Parijs…
En dan ontmoeten ze Philippe Catherine. “Philippe Catherine is onze ‘parrain’, onze geheime liefde, ‘c’est l’homme complet’.” Hij vindt z’n alter ego in deze acht meisjes, begint nummers voor hen te schrijven, en produceert hun eerste plaat Disque n° 1. Beluistering van deze plaat laat je ietwat bedwelmd achter. Vandaag ‘paraderen’ Les Vedettes op eigen benen verder, met een openhartige kijk en met een knarsende ironie, à la Benoît Poelvoorde. De liedjes plagen, zijn simpel en provocatief. En op scène schiet de begeestering van deze gekke majorettes/zangeressen helemaal in de roos!

Arno: “Ik heb die meisjes leren kennen in Brussel, ze deden straattheater, ze waren verkleed in majorettes. Echt entertainment. Ik heb ze eens gevraagd voor een clip. Ze zaten zelfs in de finale om Frankrijk te verdedigen voor het Eurovisiesongfestival. Het zijn actrices, maar ze hebben ook een plaat uit.”