ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Actie Teddy

Première

2009 zie!duif
Theater - Creatie voor TaZ
O.L.V. College

“Een risicovol, maar origineel en uitdagend project”. Met deze woorden bracht de jury Jong Theater hulde aan Stockholm, door zie!duif, een collectief van acht vrouwelijke theatermakers dat ontstond na een opleiding theaterwetenschappen aan de UIA.

De nieuwe voorstelling Actie Teddy roept expliciet op tot actie, tot het nemen van een beslissing: “Binnen twee weken is het zover. Dan moet hij er staan, onze man, voortrekker en gezicht van deze actie…”

Maar welke actie wordt bedoeld? En wat voor boegbeeld is er nodig? Gaat het om politieke verkiezingen of is er meer aan de hand? En welke zijn de strafste middelen om u, de grote massa, voor een zaak te winnen? Is het een held, retoriek, sentiment, muziek, tranen, een Power Point, een balpen met een logo erop? Eén ding is zeker: zie!duif zet zijn publiek graag op het verkeerde been. Maar altijd op een liefdevolle, intelligente en ontwapenende manier. We zijn alvast benieuwd naar hun zoektocht.

Tijd voor actie!

Productie : zie!duif
Van en met : Tina Ameel, Yannick Bochem, Leen De Graeve, Sarah Demoen, Kathleen Treier, Ine Van Baelen, Katrien Van Wassenhove, Leentje Vandenbussche
Coach: Robby Cleiren
Met steun van: Arenbergschouwburg, Kavka, Campo, TAZ