ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Orchestre du Mouvement Perpétuel

2008 Orchestre du Mouvement Perpétuel
Muziek
Station

Duik de Club Terminus in voor de ultieme nachtelijke afsluiter… Als slaapmutsje biedt TAZ u dagelijks nog een Late Night Concert aan in Club Terminus. Muziek die de afgelopen festivaldag even doet bezinken of u nog een laatste adrenalinestoot toedient.

In 2004 kaapte de Brusselse Oostendenaar Peter Bultink met zijn Orchestre du Mouvement Perpétuel de eerste prijs weg op de prestigieuze Biennale de la chanson française, meteen een unicum voor het concours en een reden tot heel wat controverse in de Franstalige pers. Nochtans was de 21-koppige, internationale jury unaniem. Wat de Franstaligen zo vernieuwend vonden was dat Bultink Franse teksten zong op elektronische grooves, rockriffs én er bovendien een klassiek virtuoos pianist op vleugelpiano bijhaalde die het geheel nog verrassender maakte.

We zijn een kleine 4 jaar later en Bultink heeft 2 full-albums en zo’n 150 optredens in Franstalig België, Frankrijk, Zwitserland, Canada en Griekenland op zijn palmares staan. En passant heeft hij voor zijn eerste plaat ook nog een Coup de coeur van de Franse Académie Charles Cros in ontvangst mogen nemen en zijn laatste plaat, The All & Nothing Show, wekt nu voor het eerst ook in Vlaanderen belangstelling (**** De Morgen en *** Humo).

Muziekpaus Thierry Coljon van Le Soir omschrijft The All & Nothing show als "dreigende muziek, die alle conventies van zich afschudt en ons muzikaal denken radicaal op zijn kop zet. De organische teksten van Peter verleiden en interpelleren, de groovy rock-’n-rol productie van Serge Feys en de delicate maar door en door beheerste onstuimigheid van de virtuoze muzikanten waarmee hij werkt vormen de essentie van deze bevreemdende maar uiterst scherpe en geslaagde plaat."

Ook op de gastenlijst: Serge Feys Trio, Beehives, Monogold, Du Parc, Stefaan Van Brabandt...