ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Madensuyu / The Germans

Verwanten Gabriel Rios

2008 Madensuyu, The Germans
Muziek
Café Koer 2

Als centrale gast van TAZ nodigt Gabriel Rios ook enkele muzikale verwanten uit.
Zo`n curatorschap is natuurlijk een beetje een egoïstische bedoening. Zo zitten er een aantal acts tussen die ik zelf al lang live aan het werk wil zien, maar ik denk niet dat het publiek daar per se rouwig om moet zijn (lacht)."

Dubbelconcert van twee eigenzinnige bands.

Madensuyu stond eerder dit jaar in het voorprogramma van Arno, in Vorst Nationaal en staat bekend als een duo met een imposante livesound die rock-`n-rolt. Tribal/Rock.

The Germans hebben net hun debuutplaat Elf Shot Lame Witch uit en worden her en der gelauwerd voor hun overstuurde riffs en schreeuwzang die naar Pixies refereert. Rock/Psychedelic.

Gabriel Rios: "The Germans heb ik leren kennen via mijn gitarist Rodrigo. Hij zei: dit moet je eens checken. En ik moet zeggen: ik hou erg van hun nieuwe album. Het is integer gemaakt, of zo klinkt het toch. Je krijgt nooit het gevoel dat iemand bezig is een bestaande format in pop of rock in te vullen. Want dat gevoel heb ik de laatste tijd al te veel meegemaakt bij muziek in België. Vergeleken daarmee vind ik The Germans een heel erg geloofwaardige band. Speels ook, a little bit crazy. Warm aanbevolen dus."

"Net als Madensuyu. Toen ik hoorde waar Madensuyu muzikaal voor staat, was ik aangenaam verrast. Het is erg open muziek. Rauw ook. Het klinkt alsof er geen regels zijn, en dat werkt altijd verfrissend."

Madensuyu:
Stijn Ylode De Gezelle: zang, gitaar, dynamic midi-pedals.
Pj Vervondel: drums, zang.

The Germans:
Jakob Ampe: zang, gitaar.
Vincent Cauwels: gitaar.
Timothy Jacobs: bas.
Lennert Jacobs: drums.