ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Global Anatomy

Verwanten centrale gast Arne Sierens / Compagnie Cecilia

2008 Koninklijke Vlaamse Schouwburg - KVS
Theater
Victoriazaal/Cultuur Pakhuus Ostende

"Ik wil met deze editie de vensters opengooien. Laten zien wat er gebeurt in de wereld. Er worden zoveel mooie verhalen verteld... Ik beschouw TAZ dus zo`n beetje als een theaterhaven."

Twee mannen. De dikke en de dunne. Een deur. De een vindt nooit de openzwaaiende kant, de ander loopt weg van de zwiepende deur in plaats van erdoor te lopen. Trage slapstick waar de slagpin uitgehaald is. Ze slepen nogal wat aan. Ze verbouwen zichzelf en hun wereld. Ze installeren een poëzie van beelden die langzaam explodeert. Ook al is het onderliggende verlangen er één van `verbinden` - draadjes die letterlijk tussen de dingen gespannen worden - toch ligt de mislukking voortdurend op de loer. Hoe constructief het verlangen, de catastrofe komt al om de hoek kijken...

Na het memorabele 313, Misschien wisten zij alles - te gast op TAZ in 2005 - gaan Benjamin Verdonck en Willy Thomas weer samen aan de slag. Opnieuw creëren zij een heel eigen wereld, deze keer zonder woorden.

"Global Anatomy houdt ons een groteske spiegel voor. Onthutst, ontredderd en uit je lood geslagen kom je als publiek buiten. Straf." (VRT nieuws, 4/12/07)

Arne Sierens: "Ik heb nog met Benjamin Verdonck samengewerkt: hij speelde mee in Mijn Blackie. Voor mij moest deze voorstelling er absoluut bij. Benjamin is namelijk een intrigerende mens die intrigerend theater maakt."

Geselecteerd voor Het Theaterfestival 2008

Van en met: Benjamin Verdonck en Willy Thomas
Productie: KVS, Brussel
Met dank aan Het Toneelhuis, Antwerpen, en Campo Nieuwpoorttheater, Gent.


GlobalAnatomy-(c)HermanSorgeloos-01.jpg