ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

El Tattoo del Tigre speelt ten dans

Verwanten centrale gast Gabriel Rios / Slotconcert

2008 El Tattoo del Tigre
Muziek
Café Koer 2

Als centrale gast van TAZ nodigt Gabriel Rios ook enkele muzikale verwanten uit.
Zo`n curatorschap is natuurlijk een beetje een egoïstische bedoening. Zo zitten er een aantal acts tussen die ik zelf al lang live aan het werk wil zien, maar ik denk niet dat het publiek daar per se rouwig om moet zijn (lacht)."

Exclusief voor TAZ!

Mambo big band El Tattoo speelt ten dans en nodigt u uit om te dansen.
Mambo/Rumba.

Gabriel Rios: "Aha, het befaamde El Tattoo del Tigre. Zeg nu zelf, zij konden toch niet ontbreken op deze editie? Wat een orkest! Ze spelen klassiekers die niemand onberoerd laten. Old school stuff, maar ze doen het met overtuiging en dat dwingt respect af. Bovendien zijn ze in staat om een gigantisch feestje te bouwen, ook in openlucht. Het is een eer om hen te hebben én om met hen mee te spelen, want ik ga op hun verzoek ook enkele nummers brengen. Dat blijft spannend, man, zingen met zo`n orkest."

Om TAZ 2008 mooi af te sluiten geven we een echt slotbal dat je niet snel zal vergeten. Naar aloude ballroomtraditie speelt El Tattoo del Tigre ten dans. Café Koer wordt omgetoverd tot een balzaal mét luster en dansvloer. Het orkest speelt en zingt de hele avond lang akoestische dansmuziek. Het stijlvolle publiek kan naar hartelust de mambo en de rumba dansen. Of even uitblazen aan één van de tafeltjes rond de dansvloer.

Voor wie vergeten is waar links ligt ten opzichte van rechts is er vooraf ook een kennismakende initiatie dans (liefst met partner). Zo kan je met de net aangeleerde kneepjes van het vak de chachacha, guaracha, rumba of mambo onmiddellijk in actie omzetten. Wie weet win je wel de eretitel Rumba Queen of Mambo King van de avond. 

Bruno Vansina, Sara Meyer, Hugo Boogaerts, Tom Mahieu, Marc De Maeseneer: sax.
Nico Schepers, Joris Minten, Jef Coolen, Jo Hermans: trompet.
Frederik Heirman, Pieter Lamotte, Carlo Mertens: trombone.
Kobe Proesmans, Amel Serra, Tom Hautekiet, Stoffel Verlackt, Zulema Echavaria: percussie.
Thomas De Prins: piano.
Freddy Kretschmer Flores, Tine Embrechts, Nele Bauwens: zang.
Adriaan Van den Hoof: ceremoniemeester.
Paul Van Oevelen - The Organ Donor DJ.
Nicky Vernieuwe, Wesley Raeymaekers: dansinitiatie

20u30 (!) Dansinitiatie
21u30 Optreden/bal