ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Al de woorden

2003 Sex i Smrt
Literatuur
Station

Stationsbuffetten hebben een lange geschiedenis van ontmoeten, verliezen en terugvinden... kortom de wereld van schrijvers. lndien dit dan nog het voormalige buffet is van het station van Oostende dan is de schrijversziel helemaal geroerd. Oostende als terminus,  als eindstation voor de psyche of het lijf... als laatste stek voor de grote oversteek.
Waar ooit Ensor en Spîlliaert koffie dronken, is dit jaar `TaZ en de letteren’ neergestreken. De geest en glorie van weleer kunnen we niet terughalen, wel de idee. Onze beste auteurs en poëten zullen een stukje van de magie en dromen in hun eer herstellen.

Serge Van Duijnhoven met groep `Dichters dansen niet` gevolgd door een wervelende poëziefuif met Sex i Smrt.
Serge Van Duijnhoven manifesteert zich in zijn poëzie en verhalend proza als een vertegenwoordiger van de niX-generatie.
“Een grillige taalcocktail van informele spreektaal, slang, rap, triphop en parlando.” 

Sex i Smrt: is een alliantie tussen het literaire gezelschap ‘Dichters dansen niet’ met Serge van Duijnhoven, Fred de Backer alias dj Fat, cineast Gabriel Kousbroek, kunstenares Marija Danilovic en de Eindhovense electronic wonderboy Terrace of Stefan Robbers.
"In de opzwepende show van dit aparte conglomeraat wisselen meeslepende en dansbare elektronische muziek, sferische beeldcollages en Slavische klankexperimenten elkaar af...” 
Kortom: zéér goed dansbare poëzie en literatuur