ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Prijzen PAF 2002

2002 Hamish & Flamish
Straattheater - PAF

Zij deden u PAF staan

De competitie voor straatartiesten kent ook elk jaar zijn winnaars, gekozen door het publiek én door een jury. Dat resulteerde in drie prijzen, zo laat coördinator Marc Breban weten. 

De eerste prijs van de jury, goed voor 750 euro, gaat naar de act Hamish & Flamish, vanwege de originele act en, vooral, de inkleding van het geheel. Hamish & Hamish presenteerde de voorbije dagen een cirkelact met onder andere evenwichtsoefeningen en fakkeljongleren en stond garant voor een professioneel spektakel, aldus Breban, hoewel het dus geen professionelen zijn.

De prijs van het publiek, bepaald via wedstrijdformulieren en goed voor 175 euro, gaat naar Sparkly Star. Deze act eindigde bij zowel de jury als het publiek helemaal vooraan in de appreciatie, maar de jury verkoos toch uiteindelijk de collega`s van Hamish. Breban: `Sparkly Star was sterk en werd duidelijk gewaardeerd door het publiek. Het enige minpuntje voor de jury was dat het eigenlijk om dezelfde act ging als vorig jaar, zij het wel dat die act beter was uitgewerkt.’ 

De aanmoedigingsprijs van PAF, eveneens goed voor 750 euro, gaat naar Prroetsjov wegens - het zal u niet verbazen met zo`n naam - een hoogst originele act. Meer van dattum dus aub.

En nog eens proficiat aan alle deelnemers. Mogen zij hun pleinvrees ook in 2003 stevig onderdrukken.

Interview Luc Muylaert (1:00 - 1:20) - Interview Peter Craeymeersch (1:40 - 2:12)