ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Volop

Three=Crowd

1999 Bronstig Veulen
Theater - Jong theater
Post-T

Volop is een voorstelling die ontstaan is uit een 8-tal achtergebleven brieven van een jongen die op 21-jarige leeftijd zelfmoord pleegde. Brieven waarin hij tracht een verklaring en een oplossing te zoeken voor zijn gemoedstoestand. Een vastdraaien in een wirwar van angsten, dilemma`s en trauma`s: een langzaam wurgende koord van emoties. 

Hendrik De Smedt, pas afgestudeerd als theatermaker aan het RITS en lid van de Bronstig Veulen alliantie, monteerde deze voorstelling aan de hand van brieven, eigen tekstfragmenten en stukjes van alllerlei pluimage: Hemingway, Gorki ...
 
De voorstelling speelt zich af in een ruimte waar wachten centraal staat, een eenzaam studentenkot, een wachtkamer van een dokter, een bed.
In deze ruimte ontstaat de monoloog van een jongen B., die er niet meer is, afgewisseld door de vertelling van De Smedt, doorkruist door de cellovertelling van Pieter Stas. Naarmate de voorstelling vordert, wordt de scheiding diffuus, de drie lijken één worden in een metaforische vertelling.