ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Windkracht 10

Aflevering 11

1997
Film
Ciné Rialto

TV1 in preview aan zee!

TV1 zomert in talloze facetten aan zee. Naast de aanwezigheid op de tentoonstelling De Magie van Radio en TV in de Venetiaanse Gaanderijen, duikt TV1 ook op tijdens "Theater aan Zee" in Ciné Rialto.

Heel wat acteurs die terug te vinden zijn in de eerste editie van Theater aan Zee doen ook mee in diverse nieuwe fictiereeksen die vanaf het najaar op het scherm te zien zijn.

Een voorproefje!

Serie over reddingsoperaties van het 40ste Smaldeel van de luchtmachtbasis van Koksijde met de oranjeneuzige Seaking-helikopters. 

De ochtendbriefing is nog maar net afgelopen of de crew moet opstijgen: op de open zee is een vrouw gesignaleerd in een minuscule rubberboot. Als de Seaking ter plekke komt, treffen zij een oude bekende. Bob is in een sombere bui want het is zijn laatste dag als piloot. Hij hoopt niettemin nog vurig op enkele scrambles. Maar het pakt anders uit. En als hij zijn collega`s uitnodigt voor een drink in de bar van het squadron is de respons erg lauw. 

Uitzendingen : vanaf 7/9/97 — TV1

Met: Gène Bervoets, Huub Stapel, Andrea Croonenberghs, Tom Van Bauwel, Ludo Busschots, Warre Borgmans, Marc Van Eeghem, Wim Opbrouck, Hilde Heijnen, Ann Ceurvels.
Regie: Eric Taelman
Redactie: Pierre De Clercq
Scenario:Steven R. Thé