ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Kongo

Aflevering 7

1997
Film
Ciné Rialto

TV1 in preview aan zee!

TV1 zomert in talloze facetten aan zee. Naast de aanwezigheid op de tentoonstelling De Magie van Radio en TV in de Venetiaanse Gaanderijen, duikt TV1 ook op tijdens "Theater aan Zee" in Ciné Rialto.

Heel wat acteurs die terug te vinden zijn in de eerste editie van Theater aan Zee doen ook mee in diverse nieuwe fictiereeksen die vanaf het najaar op het scherm te zien zijn.

Een voorproefje!

1959-1960
In Kongo broeit de opstand. De kreet "Dipenda" is niet uit de lucht. Alles raakt in een stroomversnelling: ernstige problemen op de mijn, het professionele fiasco voor Guy, Luc die zijn plantage verwaarloost en Hélène die elke voeling met de realiteit verloren heeft. Gabriël waarschuwt Guy dat de rebellen zich zullen wreken. Roland en zijn vrouw worden vermoord door de rebellen. De weinige blanken die overblijven, ook Guy, beseffen dat ze moeten vluchten. En vluchten. Ook Guy stuurt Anita terug naar België. Als hij Luk en Hélène dan nog wil overhalen om mee te komen, treft hij Luc vermoord aan op de plantage. Nog net op tijd kan hij Hélène redden uit de handen van de rebellen. Hij brengt haar naar Masisi. Daar worden ze samen met Michel en Gabriël gewelddadig gevangen genomen. Lanubana laat een totaal ontredderde Guy en Hélène vertrekken. Zij bereiken Ruanda van waaruit ze verder reizen naar België. 

Uitzendingen: vanaf eind 1997 — TV1

Met: Lucas Van den Eynde, Guy Van Sande, Els Dottermans, Karen Vanparijs‚ e.a.
Regie: Vincent Rouffaer
Scenario: Paul Pourveur en Bert Van Hoecke