ErTAZeens | 20 JAAR TAZ

Uitgelezen, De Tweede Dag

2014 Uitgelezen aan Zee
Literatuur
cc De Grote Post

UITGELEZEN AAN ZEE

Uitgelezen is het live boekenprogramma van Vooruit en De Morgen. Bekende Vlamingen uiten hun literaire voorkeuren.
Het vaste panel bestaat uit Fien Sabbe, Jos Geysels en Anna Luyten. Ze ontvangen elke dag speciale gasten en houden twee boeken tegen het licht. Daarnaast krijgen schrijvers en muzikanten de kans het lezerspubliek recht in de ogen te kijken.

Speciale gasten: 

Saskia De Coster: auteur, columniste.
Marc Didden: auteur, regisseur.
Signalement Jos Geysels: James Salter, Lichtjaren
Erik Vlaminck: column
Inne Eysermans: muzikaal slot

Munro geldt als een van Canada`s belangrijkste schrijvers. Haar verhalen verschijnen vaak in The New Yorker, The Atlantic Monthly en The Paris Review. Haar werk is vertaald in vijfentwintig talen en ze won talloze prijzen, waaronder de Man Booker International Prize voor haar oeuvre. In 2013 ontving ze de Nobelprijs voor Literatuur.

In haar boek Te veel Geluk schrijft ze met een bedrieglijke eenvoud tien verhalen over het leven van vrouwen en de meedogenloosheid van het leven, huwelijk, overspel, verlies en wreedheid.

Het zijn woorden die iets aan je leven toevoegen. Als je je afvraagt wat kunst moet doen: dit.” (Het Parool)

De vrouw die blijft is de debuutroman van schrijfster Ann Thijsen. In het verhaal probeert het hoofdpersonage te breken met haar verleden, maar algauw blijkt dat ze zich daar moeilijk kan van losmaken. Ann Thijssen volgde een opleiding in het onderwijs, maar werkt al jaren met maatschappelijk kwetsbare mensen.

Een bijzondere beeldende, soms op de rand van het barokke laverende taal die we nogmaar zelden zagen bij debutanten.” (KnackFocus)